Mennään ajassa taaksepäin, kun Birdland-varsojen kasvattaja Tapio Pajuoja päätti, että emä Lyrical Kemp astutetaan huippuori Lindy Lanella. Se oli veljeni Jaakon ja minun unelma yhdistelmä. Meille heräsi heti ”kauhukuva” siitä, jos syntyvä varsa olisi tamma, se olisi se hevonen, jota olisi ikävä olla omistamatta ! Ja sieltähän syntyi 19.4.2007 se ”pelätty” tammavarsa. Silloin uskoimme että joku onnekas saisi tästä upean kilpahevosen !

 

Viikon vanhaa tammavarsaa, kun olimme katsomassa, vakuutti se meidät heti ! Tamma sai koonsa mukaisesti nimekseen Giant Birdland. Ensimmäinen talvi kului Tapion hyvin hoidetussa pihatossa kymmenkunta muun ikäisensä seurassa. Keväällä Giantti siirtyi Toijalaan kesälaitumelle pihattokaverinsa Candela Birdlandin kanssa. Syksyllä tammalle opetti raviaakkoset Reijo Irri, minkä jälkeen se siirtyi Rita Mestiläiselle valmennukseen Ylöjärvelle.

 

Helmikuussa, kun Giant Birdland oli kaksivuotias, heräsi meillä Jaakon kanssa ajatus koota kimppa 'suosikkityttömme' ympärille. Ensimmäiseksi valmentaja Jarkko Ristimäki kävi tamman tarkastamassa 1.päivä maaliskuuta. Tällöin kimppatalli päätettiin perustaa, mikä täyttyikin nopeasti osaltaan ystävistämme ja tutuistamme. Mutta erityisesti ilahdutti se, että emän Lyrical Kempin aikaisempien jälkeläisten omistajat olivat erityisen kiinnostuneita tammasta. Tietäen kuin enemmän emän periyttäjävoimasta ? Ja osa huomasi hienon ja aateliaan suvun, joten kimppatalli Big G Group oli koossa alle kuukaudessa ! Kimpan henki on ollut alusta lähtien erittäin hyvä ja avoin, kimppalaisista löytyy hevosenomistajina niin ensikertalaisia kuin kokeneitakin.

 

Uudeksi kodiksi tuli jo maaliskuussa Ristimäen Tarun ja Jarkon talli Orimattilassa, jossa hoito on ollut erinomaista jo siksikin, kun Hyvinvointityöryhmän jäsen Elina on käynyt tallilla auttelemassa. Lempinimeksi tammalle tuli Linda. Linda on yllättänyt ja säikäyttänyt omalaatuisilla tempuillaan, mutta ravurinainesta siinä oli heti havaittavissa. Ja opetuslähtöön päästiin pikku vaikeuksien kautta lokakuussa, hyväksytty suoritus tuli 33,3 ajalla. Valmentaja Jarkko vakuuttui entisestään Lindan opetuslähdön suorituksesta. Talvi onkin kulunut Jarkon suunnitelmien mukaan, joten kolmivuotiskausi on alkanut hyvissä merkeissä. Joten toivotaan Uudelle Vuodelle terveyttä ja sitä kaivattua onneakin !!

 

Kimpan vetäjä Hannu